Over

Wij, Ivo en Patricia van Lanen, hebben een professionele valken fokkerij in het Brabantse Langenboom. Voor ons werk en onze hobby hebben wij naast heel veel roofvogels verschillende honden.Deze hebben ieder zo hun eigen taken op ons bedrijf.

  • De Griffon Korthals gaat met ons mee op jacht, zowel met het geweer als onder de vogel is een jachthond onmisbaar. Wij vinden de Griffon een geweldig ras en hebben al  verschillende Griffons in ons bezit gehad. Momenteel hebben wij een reu, Balthasar genaamd en een teefje uit 2016, Fae v.d. Wielervelden genaamd.
  • Onze Afrikaanse boerboelen hebben wij voor het zware werk. Zij bewaken onze kostbare vogels en met hun geweldige karakter verblijden zij ons leven. Voor vreemden niet zo’n leuke hond, voor ons echter een geweldig ras. Wij hebben momenteel 3 boerboels; Congomasai Bandit, Toan’s Kinga en Congomasai Moya.
  • En dan de Ruwharige teckel, de prinses op de erwt:) Onze andere honden hebben een enorme will to please. Bij de teckel is dat net wat minder. Wij zijn voor onze teckel Louise heel dankbaar personeel. Maar wat een karakter zit er in zo’n klein hondje. Binnen in huis de rust zelf en als een teckel mee op jacht gaat dan komt er een monster los, geweldig! We hebben net zelf een nestje gefokt met onze Louise (Edelweiss van Walborgh). Daar zullen we een heel mooi teefje van aan houden.

In 2016 hebben wij de kennelnaam Falconfarm’s aangevraagd omdat we het als hobby heel erg leuk vinden om af en toe in huiselijke kring een nestje te fokken. We willen echter, net als met onze valken, graag altijd het ras verbeteren en gaan altijd op zoek naar de beste combinaties.

Onze honden worden regelmatig door de dierenarts gecontroleerd en onderzocht op voor het ras kenmerkende ziektes.

.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s